Ungdom

Tid och plats

Under vår, sommar och tidig höst tränar vi MTB på måndagar och torsdagar med avfärd kl 18:00 (Samling kl 17:45. Information kl 17:55).

De lördagar då det inte är tävlingar i närheten kör vi distanspass (3-4 timmar) på lördagarna för äldre ungdomar och vuxna.

Träningarna utgår från följande platser:

  • Orientalen, Västerås SOKs klubbstuga mellan Gryta och Åshagen i närheten av korsningen Norrleden/Önstavägen. Cirka 40 träningar kommer att utgå härifrån.
  • ”Badgropen” i Hökåsen. Cirka 12 träningar kommer att utgå härifrån.
  • Halkbanan på Hässlö. Dessa dagar kör vi LVG-träning på halkbanan. Möjlighet att låna LVG-cykel finns. Meddela detta ett par veckor i förväg. Cirka 8 träningar kommer att utgå härifrån.
  • Kanotklubbens klubblokal vid Björnöbron. Cirka 4 träningar kommer att utgå härifrån.
  • Vedbobacken, skidbacken väster om Vallby. Cirka 4 träningar kommer att utgå härifrån.
  • Skultuna, i änden på Karl IX:s väg vid Hallonbacken. Cirka 2 träningar kommer att utgå härifrån.

I kalendern här på vår hemsida finns aktuell information om träningsplats och träningstid. Träningsplatsen kan ändras med kort varsel så ta för vana att alltid kontrollera platsen i kalendern.

VCK följer noga rekommendationer och restriktioner kopplade till pandemin och uppdaterar tränings- och tävlingskalendrar när så är lämpligt. Under vår och sommar 2020 arrangerades MTB-träningar som var anpassade utifrån rådande omständigheter. Det hoppas vi kunna göra även 2021

Senast ändrad: 29 januari, 2021 kl: 21:59