Ungdom

 VCK ungdom växer

För att på bästa sätt ta hand om yngre cyklister har Västerås Cykelklubb en ungdomsverksamhet.

Verksamheten är inriktad på mountainbike för yngre ungdomar och mountainbike/landsväg för de äldre som uppnått ”trafikmognad”. Verksamheten bedrivs från april till september. Under menyn kalender kan man se våra träningstillfällen. Under vinterhalvåret utövar de flesta andra sporter.

Vi har flera utbildade ledare som tar hand om och utvecklar ungdomarna.

Många av ungdomarna deltar i tävlingar, dels i nationella tävlingar och SM, men framförallt i Västmanland Cup som är en cup för klubbarna i Västmanland.

Det går bra att prova på cykelträning en gång utan att vara medlem. Kontakta Magnus Ahlbäck för mer information.

 

Västerås Idrottsallians har för 2021 utsett ”Årets ledare” och det är vår fantastiske MTB-ledare Erik Wik!

Erik förmedlar genuin cykelglädje och cykla kan han verkligen. Han inspirerar ungdomar och vuxna ledare att prova och utmana sig själva och göra många nya saker i skogen på sin cykel. Med sina erfarenheter som en av Sveriges bästa MTB-cyklister på 90-talet bidrar han starkt till att andra provar tekniska övningar som utmanar och är roliga. Erik är inte bara fantastisk som ledare och på sin cykel utan tar stort ansvar i planering av träningar och ordnande av material till våra ledare. Till exempel har han till denna säsong gjort en övningsbank med olika övningar i olika svårighetsgrad för att barnen ska lära sig balans och styrka på sin cykel. Erik har också tagit ansvar för att skapa våra nya ledarryggsäckar med innehåll av koner för övningar, sjukvårdsmaterial etc som en ledare behöver under träning i skogen.
Erik har tagit ett stort ansvar för den blå gruppen som är den största barn/ungdomsgruppen i Västerås Cykelklubb. Erik ser möjligheterna i terrängen, som vi sedan kan cykla och lära oss av.
Erik är en helt fantastisk ledare som gör stor skillnad i Västerås Cykelklubb! Stort tack för din insats!
Senast ändrad: 19 juli, 2021 kl: 08:59