Ungdom

Vi samlas enligt tid och plats i kalendern. Det finns olika grupper att delta i, beroende på vilken svårighetsgrad som du vill ha just idag. I grön grupp som är vår enklaste grupp, kan det ibland vara bra att ha med förälder i löparskor. Det avgör barn och förälder tillsammans.

Under ett träningspass leker och tränar vi på flera olika moment: Vad ska man t ex tänka på när man cyklar i nedförsbacke?

 

Något som är bra att kunna är hur man enklast cyklar över rötter i skogen. Vi blandar teori och praktik. Vid sidan om stigen kan vi prata om vad som är bra att tänka på när man ska cykla över hala rötter.

Stigcyking blir extra kul när vi har lärt oss hur vi ska ta oss över olika hinder!

Hopp finns det gott om i skogen och vi lär oss vad det är bra att tänka på för att få till ett härligt hopp!

Balansövningar på cykeln är roligt! Här övar vi på att cykla förbi konen, med framhjulet på en sidan, och bakhjulet på andra sidan konen.

Ibland övar vi teknik på byggda hinder.

Märk hjälmen med de unga barnens namn, och kontaktuppgifter till anhörig. På så sätt lär vi känna varandras namn, och ledare kan ta kontakt med vuxen vid behov.

Ta med en kompis och prova våra MTB-träningar!

Efter träningen är det bra att direkt göra rent cykel och annan utrustning, så att allt är helt och rent tills nästa vecka. Vi ses

 

Senast ändrad: 29 januari, 2021 kl: 22:55