Ungdom

Grupper

För att varje deltagare skall få träna efter sin förmåga och ambition har vi följande gruppindelning:

Grön grupp

Gruppansvarig är Douglas Johnsson.

Riktar sig till unga nybörjare på MTB. Fokus på skoj och lek. Grundläggande teknik och balans. Kan cykla på asfalt, grusväg och enklare stigar. Kan bromsa, växla och cykla över enklare hinder. Vilken ålder som lämpar sig för första MTB-träningen i grön grupp är individuellt, men från 5-6 årsåldern kan passa. I den här åldern är det bra att ha en förälder med sig

Grön grupp tränar endast på måndagar.

Blå Grupp

Gruppansvarig är Erik Wik.

Riktar sig till de yngre som provat några gånger i grön grupp och känner att de vill köra lite fortare och lite längre. Fokus på rolig cykling på kul stigar och man ska kunna cykla kontinuerligt i medelsvår terräng. Teknikträning där man går igenom grundläggande teknik.

Röd Grupp

Gruppansvarig är Filip Axman.

Riktar sig till åkare som kan cykla runt Rocklunda och kan oftast cykla på utan stopp. Fokus på roliga stigar och kul åkning.

Svart Grupp

Gruppansvarig är Gunnar Porsby.

Riktar sig mot tävlingsinriktade äldre ungdomar och juniorer. Fart/kondition/distans året om och cyklisten kan med lätthet ta sig runt A-spåret på Rocklunda. Fokus på säsongens tävlingar och individuella träningsprogram.

 

Vilken grupp man ska ingå i avgör slutgiltigt ledarna. Grundregeln är att man börjar i en enklare grupp och jobbar sig uppåt.

Målet är att vi ska ha roligt tillsammans och utvecklas som cyklister.

Du får gärna ”prova på” en gång. Om du efter det vill fortsätta cykla med oss i klubben behöver du lösa medlemskap i Västerås Cykelklubb. Med medlemskapet följer även en olycksfallsförsäkring som gäller både person och utrustning. Här kan du läsa om hur du betalar medlemsavgiften

Senast ändrad: 15 maj, 2021 kl: 20:41
Du väljer själv på plats, vilken grupp du vill vara med i: Grön, blå, röd eller svart barn- & ungdomsgrupp. Vuxna tränar samtidigt i vuxengrupp: Nybörjare, lätt, medel eller svår.