Ungdom

Grupper

För att varje deltagare skall få träna efter sin förmåga och ambition har vi följande gruppindelning:

Grön Grupp:

Gruppansvarig är Magnus Ahlbäck.

Riktar sig till unga nybörjare på MTB. Fokus på skoj och lek. Grundläggande teknik och balans. Kan cykla på asfalt, grusväg och enklare stigar. Kan bromsa, växla och cykla över enklare hinder.

Grön grupp tränar endast på måndagar.

Blå Grupp:

Gruppansvarig är Erik Wik.

Riktar sig till de yngre som provat några gånger i grön grupp och känner att de vill köra lite fortare och lite längre. Fokus på rolig cykling på kul stigar och man ska kunna cykla kontinuerligt i medelsvår terräng. Teknikträning där man går igenom grundläggande teknik.

Röd Grupp:

Gruppansvarig är Magnus Allmyr.

Riktar sig till åkare som kan cykla runt Rocklunda och kan oftast cykla på utan stopp. Fokus på roliga stigar och kul åkning.

Svart Grupp:

Gruppansvarig är Gunnar Porsby.

Riktar sig mot tävlingsinriktade äldre ungdomar och juniorer. Fart/kondition/distans året om och cyklisten kan med lätthet ta sig runt A-spåret på Rocklunda. Fokus på säsongens tävlingar och individuella träningsprogram.

Tävlingsgrupp:

Gruppansvarig är Christian Grans.

Riktar sig mot tävlingsinriktade ungdomar i åldern 8-14 år. Fart/kondition/distans året om och föräldrarna är aktiva som medhjälpare kring tävlingar och arrangemang. Fokus på säsongens tävlingar.

 

Vilken grupp man ska ingå i avgör slutgiltigt ledarna. Grundregeln är att man börjar i en enklare grupp och jobbar sig uppåt.

Målet är att vi ska ha roligt tillsammans och utvecklas som cyklister.

Senast ändrad: 11 augusti, 2020 kl: 12:54