Ungdom

Samarbete med Jensens gymnasium

Satsar du på cykling?

Är du cyklist och vill kunna genomföra delar av din satsning på skoltid? Då är den lokala idrottsutbildningen (LIU) på JENSEN gymnasium Västerås för dig! Vi samarbetar för att ge ungdomar i Västerås möjlighet att nå framgång i både idrotten och skolan. Utbildningen vänder sig i första hand till dig som redan är medlem i och tränar med Västerås Cykelklubb. Även andra som har erfarenhet av cykling och vill satsa på sporten är välkomna att söka.

Vad ingår i idrottsutbildningen?

  • Träning på skoltid inom din idrott, i snitt två pass i veckan med Västerås Cykelklubb.
  • Styrketräning på skoltid med individuellt framtagna träningsprogram.
  • Idrottsteori vid återkommande teoripass.
  • Träning, undervisning och stöttning från både klubbtränare och behörig lärare.
  • Du tar del av de delar i JENSEN gymnasiums koncept som främjar hälsa och goda prestationer, såsom daglig mental träning, hälsosam mat och en sockerfri skoldag.

Hur söker man?
Du söker som vanligt till det gymnasieprogram som du är intresserad av. Som individuellt val väljer du Idrott och hälsa – specialisering 1 och 2. Det är inom ramen för dessa kurser som träningen genomförs. För att Jensens ska veta hur många sökande vi har som väljer deras lokala idrottsutbildning ska du dessutom göra en separat ansökan för den. Det är dock inte den som avgör om du kommer in, utan det är dina betyg.

Läs mer om Jensens gymnasium och LIU

Håkan Jensen som startat Jensens gymnasium är själv fd elitcyklist i Västerås Cykelklubb och därför känns detta samarbete extra roligt.

Senast ändrad: 29 januari, 2021 kl: 20:27