Styrelsen
PUBLICERAT: 2013-03-25   Styrelsen

Västerås Cykelklubbs verksamhetsplan för 2013

Motion

Här är den stora utmaningen att rekrytera ledare för alla tänkbara nivåer. Mats Thyselius är den som samordnar detta. Målet är att ha ledareledda träningar under perioden april-september, oktober om vädret tillåter. Ledare kommer att utbildas kontinuerligt under året. Intresserad av att bli ledare, kontakta Mats Thyselius. Vi vill även ta hand om nya medlemmar, dessa skall ha riktade introduktions pass.

I år har vi även två motionslopp planerade. Det första är det återkommande Västerås cykeln. Det andra är ett ny introducerat motionslopp som skall gå av stapeln i samband med Anundsloppet.

Ungdom

Landsväg: Västerås Cykelklubb har starka traditioner. Vi skall göra en kampanj för att nå äldre ungdomar. Vi vill att de skall upptäcka landsvägscykling. Här är den stora utmaningen ledare och styrelsen jobbar för att få till ett ledarteam som skall även bistå tävlingsgruppen med hjälp.

MTB: Här har vi en stor bas med ungdomar som visar framfötterna på ett utmärkt sätt. För att säkerställa utvecklingen behöver vi nyrekrytera ungdomar och ledare. Vi behöver även här göra en riktad kampanj mot skolor.

Tävling

En tävlingsgrupp är bildad. Vi börjar närma oss 40 st. Merparten är motionärer som vill ta steget till tävling. Utbildning sker löpande av tränare. Bosse Andersson är kontakt person. Planering av vilka tävlingar som VCK skall deltaga i är påbörjad. Träningsläger är också planerat.

  • Verka för fortsatt medlemsökning
  • Stärka banden med våra sponsorer
  • Genomföra Västerås XC och Anundsloppet (motion och tävling)
  • Påbörja planering inför 100 års jubileet 2016
  • VCK skall verka för en säker trafikmiljö och att säkerheten på våra träningar prioriteras.
  • Arrangera Västerås Triathlon tillsammans med Västerås friidrottsklubb och Västerås simsällskap.