Nyheter
PUBLICERAT: 2014-10-06   Nyheter

Rapport från CX-Cupen i Lida! Vi led!

I helgen som gick var det den första deltävlingen av CX-cupen vid Lida friluftsgård utanför Stockholm. Ett storartat och grymt arrangemang av arrangörsklubbarna bägge dagarna, samtidigt hade dom lagt dom jobbigaste banorna i mannaminne, att det var hyggligt torrt gjorde lidandet lite mindre. För undertecknad som körde Superklassen och bara plågar sig i 40 minuter (ge och ta lite) innebar det ”bara” 450 höjdmeter under lördagens dryga 14 km, jag hörde någon kalla banan för Sveriges svar på Koppenbergcross, kan väl stämma hyfsat.

I lördagens sportklass kunde vi se Katja bli andra dam över mållinjen, kul att se. I den stooora Superklassen med 51 startande kunde undertecknad (Johan Lindkvist) rulla in som 16:e man. Tony Carlsson som inför denna säsongen tagit steget upp i Prestigeklassen gjorde det med den äran och blev 18:e man i ett rejs som helt överlägset vanns och dominerades av Calle Friberg.
Skärmavbild 2014-10-06 kl. 09.02.40
En bild säger mer än tusen ord. Foto: Andreas Nyström

Söndagen såg en något annorlunda och lite mer teknisk bana som cashade in ”bara” 350 höjdmeter under 40 minuter, det var nog många slitna ben på många cyklister men ändå stora startfält hela dagen. I Superklassen så klankade undertecknad till det och fastnade på första varvet och fick jaga. Jakten räckte till en 20:e plats av dom 49 startande denna söndag. I Prestigeklassen fick vi ännu en gång se Calle Friberg dominera hem rejset, glädjande nog fick vi se Tony Carlsson köra starkt, framförallt två superstyggt starka avslutningsvarv och kunde rulla in på en mycket meriterande 14:e plats bara en ynka sekund bakom tempofantomen Edvard Wendelin.
Skärmavbild 2014-10-06 kl. 09.05.25
Tony lägger ner watten på söndagens lopp. Foto: Markus Johansson

På det hela en helt fantastisk CX-fest, vi ser med tillförsikt framemot resten av cupen. Den 2 november håller Eskilstuna en deltävling, då hoppas jag så många VCK:are som möjligt tävlar eller sluter upp och kollar.