CX
PUBLICERAT: 2013-11-15   CX Intervju Tävlingar

Försnack CXSM 2013: #5 Tony Carlsson

Årets SM i CX körs på lördag den 16 november ute på Norra Djurgården i Stockholm. CX står för cyclocross och har under de senaste åren vunnit popularitet som en fartfylld och rolig cykelgenre för dem som vill förlänga utesäsongen. De flesta cyclocrosstävlingar körs under hösten. SM i cyclocross är en självklar höjdpunkt! Inte minst i år då inga mindre än UCI:s högsta rankade landsvägscyklist Emma Johansson, supertriathleten Lisa Nordén samt MTB-stjärnorna Jenny Rissveds och Emil Lindgren deltar i prestigeklassen! Vi i VCK är inte sämre än att vi i år har fem (fyra seniorer och en junior) tävlande med i SM. Hur känns det och vilka är förväntningarna? Vi låter cyklisterna själva berätta.

Det är nu dags för Tony Carlsson, mannen som tillsammans med Johan Lindkvist ligger bakom CX-satsningen i Västerås.

tony_carlstad

Tony efter en stark femte plats i Karlstadscrossens superklass.
Foto: Cykelkatten

Hej Tony. Hur har du förberett dig inför kommande SM i cyclocross?

Det som varit bäst förberedelse inför SM är alla deltävlingar i CX-Cupen. Det har varit fantastiska banor där jag fått träna många olika tekniker. Den sista veckan nu har jag lättat på träningen något och fokuserat mer på teknik och finslip på olika kvaliteter.

Vilka är dina främsta styrkor?

Åkstyrkan och uthålligheten främst. SM-banan har bra möjligheter till bunny hop, det kommer jag att tjäna på.

Vilka är dina svagheter?

Jag förlorar för mycket fart i kurvorna.

Vad har du för mål med årets SM?

Jag vill få till ett lopp där åkningen och tekniken klaffar, likt söndagens lopp i Karlstad. Placeringsmässigt är topp tre ingen omöjlighet.

Hur tänker du fira?

Jag ska fira med en bra placering på CX-Cup-avslutningen på söndag. Senare kommer jag unna mig lite vila för omladdning inför nästa säsong.

Vi önskar Tony lycka till. Följ hans SM live! 

Denna intervju var den sista i serien om CXSM 2013. Vi hoppas att ni gillade serien och välkomnar alla att lämna in feedback och förslag på vilka ni vill se intervjuade framöver.