CX
PUBLICERAT: 2013-11-15   CX Intervju MTB Tävlingar Ungdom

Försnack CXSM 2013: #4 Edwin Nerén

Årets SM i CX körs på lördag den 16 november ute på Norra Djurgården i Stockholm. CX står för cyclocross och har under de senaste åren vunnit popularitet som en fartfylld och rolig cykelgenre för dem som vill förlänga utesäsongen. De flesta cyclocrosstävlingar körs under hösten. SM i cyclocross är en självklar höjdpunkt! Inte minst i år då inga mindre än UCI:s högsta rankade landsvägscyklist Emma Johansson, supertriathleten Lisa Nordén samt MTB-stjärnorna Jenny Rissveds och Emil Lindgren deltar i prestigeklassen! Vi i VCK är inte sämre än att vi i år har fem (fyra seniorer och en junior) tävlande med i SM. Hur känns det och vilka är förväntningarna? Vi låter cyklisterna själva berätta.

Vår fjärde åkare heter Edwin Nerén som ställer upp i P15-16-klassen – yngst i gänget men icke desto mindre tävlingsvan ryttare.

edwinneren

Foto: Fam. Neréns

Hej Edwin. Hur har du förberett dig inför kommande SM i cyclocross?

Jag har varit lite sjuk under hösten, men senaste 2 veckorna har det känts bra och jag kunnat cyklat 3-4 gånger i veckan. Har aldrig tidigare kört någon CX-tävling så det skall bli riktigt spännande i helgen. Har lånat en CX-cykel av Johan Lindkvist för att testa ordentligt. Tony och Johan arrangerade en CX-tävling i Hökåsengropen och det är det närmaste erfarenheten jag har men då var jag inte 100 pigg och hade inte cyklat på några veckor.

Vilka är dina främsta styrkor?

Har under året både tränat och tävlat i MTB och landsväg så jag har lite av varje med mig i bagaget.

Vilka är dina svagheter?

Har ingen erfarenhet av tävlingsformen och vet inte riktigt vad som väntar på tävlingsbanan. Har förmodligen inte tränat ordentligt på springmomenten. Är också van från MTB:n att stötdämparen tar bort allt som är stökigt, där CX-cykeln skiljer sig rejält.

Vad har du för mål med årets SM?

Självklart är målet att ta en pallplats, men i klassen P15-16 finns många duktiga åkare.

Hur tänker du fira?

Troligen, med en Gainomax!

Vi önskar Edwin lycka till. Följ hans SM live!