Tävlingar
PUBLICERAT: 2016-06-09   Tävlingar

SMACK-serien, omgång 7: Arlanda Test Track kortbana 10 maj 2016

I damklassen cyklade Eva Gustafsson och Erica Danielsson. Eva rullade in på plats 9 och Erica, som debuterade i tävlingssammang på cykeln, knep den 11:e platsen av totalt 20. Erica sammanfattar sin tävlingspremiär på racern så här:

”Ett snabbt, roligt och fartfyllt lopp med många riktigt vassa kurvor. Vädret bjöd på fina förutsättningar under damernas lopp, en miss i varvräkningen bromsade dock planerna att gå hårt sista varvet. Men här finns det helt klart potential att plocka flera placeringar i framtiden!”

Eva är också nöjd med tävlingen och sin insats:

”Ett startfält på knappt 20 personer ställde upp. Så himla kul, vi damer är inte vana med så stora startfält, om man inte kör elitklass. Att få köra GP på Arlanda Test Track är bland den roligaste tävlingen. Banan är riktigt snabb. I damtävlingen blev det en utbrytning relativt snabbt, och klungan lyckades aldrig köra ikapp. Erica och jag hade båda riktigt roligt och vi slutade nånstans mitt i klungan.”

I klassen Herrar B deltog tre Västeråscyklister av 70 st anmälda. Gustaf Herweg knep den 17 platsen, Wilhellm Wallinder slutade 34:a och Wincent Wallinder på plats 42.