Nyheter
PUBLICERAT: 2015-06-09   Nyheter

Ordförande har ordet

Vi är nu nästan halvvägs in i säsongen 2015 och har upplevt ett väder som är det sämsta som i alla fall jag kommer ihåg. Det hindrar dock inte en cyklist, utan det har hänt mycket under våren.

Jonas Ahlstrand inledde sin tävlingssäsong redan i februari, och tog bl.a. en riktigt häftig spurtseger på 4 Jours de Dunkerque/Tour du Nord-pas-de-Calais den 7 maj. Mellan 10 juni och 3 juli kommer att han att köra tävlingar i Sverige i Västerås CK-tröja, inklusive vårt eget Västerås XC 13 juni, SM Linje (LVG) 28 juni, och Kortbane-SM (LVG) 3 juli.

Edwin Néren kommer att köra SM Linje (LVG) i juniorklass den 27 juni. På Ungdoms-SM (LVG) 18-21 juni ställer Alva Lindfors upp i både Tempo och Linje. Det skall bli kul att följa!

Den 13 juni genomför vi Västerås XC på Rocklunda. Vi har 32 egna föranmälda cyklister i tävlingen, och nästan 100 totalt. Ställ gärna upp som funktionär, eller kom och titta och heja på våra duktiga åkare!

Bo Andersson och Fredrik Wikström kvalificerade sig till Veteran-VM (LVG, början på september) på en kvaltävling i Danmark tidigare i år. Även andra cyklister från klubben gjorde riktigt bra insatser i den hårda konkurrensen och de stora startfälten. Senare i sommar går Veteran-SM (LVG) 3-5 juli och MTB SM 16-19 juli, men det får vi återkomma till.

I övrigt är det ett flitigt tävlande bland klubbens medlemmar, inom både LVG och MTB, med många starka insatser och fina placeringar. Den populära Västmanlands Cup, med LVG- och MTB-tävlingar för barn, ungdomar och vuxna har haft fem deltävlingar, med många deltagare från Västerås CK (och i augusti är det dags för vår deltävling). Bland ungdomarna så kan man notera att följande cyklister har nått pallplacering inom MTB: Alva Lindfors, Gustav Herweg, Oliver Kallin, Adam Sundelin, Emil Vendlegård, Vincent Wallinder och Willhelm Wallinder.

Vi har genomfört två deltävlingar i Mälarcupen (LVG), Hässlö GP och Barkarölinjet, och i augusti kör vi vår tredje deltävling, Anundstempot. På Kristi Himmelsfärdsdag genomförde vi också vårt motionslopp Västeråscykeln (LVG). Jag såg många nöjda ansikten, och även många nya ansikten i klubbtröja. Det var kul!

Den 18-19 juli genomför vi Västerås Triathlon och har, som vanligt, behov av flaggvakter och andra funktionärer.

Vår senaste gren downhill (DH) arbetar för fullt med fler spår nedför Vedbobacken. Klubben samarbetar med Vedbobackens ekonomiska förening och söker nu Idrottslyftmedel för att få till grävare och material till backen. Liften kommer att vara öppen under vissa tider för cyklister.

Träningsverksamheten utomhus rullar på sedan tidigt i våras, även om vissa cyklar hela året. Den ledarledda verksamheten är populär och även här har vi behov av frivilliga som ställer upp som ledare. Man kan börja som hjälpledare och få lite vana innan man tar hand om egna grupper.

Tyvärr så har vi haft några olyckor den här säsongen. Man kan nå höga farter på cykel och att cykla i trafiken innebär alltid en risk. Man måste hela tiden vara uppmärksam. Jag ber er cykla säkert och att hjälpa varandra!

Förberedelserna för vårt 100-årsjubileum och LVG-SM 2016 pågår för fullt. Här kommer vi att behöva mycket hjälp från medlemmarna.

Vi planerar ett medlemsmöte i sommar, preliminärt datum är 11 juli, men återkommer om fler detaljer. Ta gärna kontakt med styrelsen om ni har frågor, funderingar, tips på vad klubben kan göra, eller vill hjälpa till. Klubben är en ideell verksamhet baserad på frivilligt arbete och det är medlemmarnas engagemang som utvecklar klubben.

 

Bengt JohanssonRSS Svenska Cykelförbundet
 • Medel kvar att söka från Idrottslyftet! 14 augusti, 2019
  Vill ni utveckla er barn- och ungdomsverksamhet? Rekrytera fler barn till cykelsporten? Vad har ni för tankar och planer inför hösten, kanske det har dykt upp idéer under sommarens träningar? Kom ihåg att ni kan ansöka om medel från Idrottslyftet för projekt som ni vill genomföra i år. Ansökan gör ni via applikationen ”Idrottsmedel” ... […]
 • Är du vår nästa förbundskapten MTB? 29 juli, 2019
  Svenska Cykelförbundet (SCF) söker ny förbundskapten MTB som med stor arbetsglädje och mycket driv vill vara med och ta svensk MTB till nästa steg. Är du den vi söker? Beskrivning av tjänsten förbundskapten – allmänt Vi söker dig som vill vara med och leda samt utveckla MTB-sporten och dess landslag i enighet med SCF:s ... […]
 • Riksidrottsförbundet satsar på cykel 5 juli, 2019
  Riksidrottsgymnasiet för Cykel i Skara är populärt. Söktrycket har i år, likt tidigare år, varit högt och de platser som skolan erbjuder idag har varit fyllda sedan länge. Nu har Riksidrottsförbundet (RF) beslutat att till Skolverket föreslå en utökning av platserna vid Cykelgymnasiet i Skara. – Detta är ett kvitto på att den utbildning ... […]
 • Aktuell information sommar – SCF kansli 25 juni, 2019
  Vecka 28-29 är bemanningen på SCF kansli begränsad och handläggningstiderna blir längre än vanligt. Cykelsverige fortsätter dock att rulla i högfart med svenska mästerskap, cuptävlingar och landslagsuppdrag. För dig som ska tävla, arrangera ett cykellopp eller administrera föreningsärenden har vi sammanställt några saker som påverkas av semestertiderna. Ta del av nedan och sprid gärna ... […]