Nyheter
PUBLICERAT: 2015-06-09   Nyheter

Ordförande har ordet

Vi är nu nästan halvvägs in i säsongen 2015 och har upplevt ett väder som är det sämsta som i alla fall jag kommer ihåg. Det hindrar dock inte en cyklist, utan det har hänt mycket under våren.

Jonas Ahlstrand inledde sin tävlingssäsong redan i februari, och tog bl.a. en riktigt häftig spurtseger på 4 Jours de Dunkerque/Tour du Nord-pas-de-Calais den 7 maj. Mellan 10 juni och 3 juli kommer att han att köra tävlingar i Sverige i Västerås CK-tröja, inklusive vårt eget Västerås XC 13 juni, SM Linje (LVG) 28 juni, och Kortbane-SM (LVG) 3 juli.

Edwin Néren kommer att köra SM Linje (LVG) i juniorklass den 27 juni. På Ungdoms-SM (LVG) 18-21 juni ställer Alva Lindfors upp i både Tempo och Linje. Det skall bli kul att följa!

Den 13 juni genomför vi Västerås XC på Rocklunda. Vi har 32 egna föranmälda cyklister i tävlingen, och nästan 100 totalt. Ställ gärna upp som funktionär, eller kom och titta och heja på våra duktiga åkare!

Bo Andersson och Fredrik Wikström kvalificerade sig till Veteran-VM (LVG, början på september) på en kvaltävling i Danmark tidigare i år. Även andra cyklister från klubben gjorde riktigt bra insatser i den hårda konkurrensen och de stora startfälten. Senare i sommar går Veteran-SM (LVG) 3-5 juli och MTB SM 16-19 juli, men det får vi återkomma till.

I övrigt är det ett flitigt tävlande bland klubbens medlemmar, inom både LVG och MTB, med många starka insatser och fina placeringar. Den populära Västmanlands Cup, med LVG- och MTB-tävlingar för barn, ungdomar och vuxna har haft fem deltävlingar, med många deltagare från Västerås CK (och i augusti är det dags för vår deltävling). Bland ungdomarna så kan man notera att följande cyklister har nått pallplacering inom MTB: Alva Lindfors, Gustav Herweg, Oliver Kallin, Adam Sundelin, Emil Vendlegård, Vincent Wallinder och Willhelm Wallinder.

Vi har genomfört två deltävlingar i Mälarcupen (LVG), Hässlö GP och Barkarölinjet, och i augusti kör vi vår tredje deltävling, Anundstempot. På Kristi Himmelsfärdsdag genomförde vi också vårt motionslopp Västeråscykeln (LVG). Jag såg många nöjda ansikten, och även många nya ansikten i klubbtröja. Det var kul!

Den 18-19 juli genomför vi Västerås Triathlon och har, som vanligt, behov av flaggvakter och andra funktionärer.

Vår senaste gren downhill (DH) arbetar för fullt med fler spår nedför Vedbobacken. Klubben samarbetar med Vedbobackens ekonomiska förening och söker nu Idrottslyftmedel för att få till grävare och material till backen. Liften kommer att vara öppen under vissa tider för cyklister.

Träningsverksamheten utomhus rullar på sedan tidigt i våras, även om vissa cyklar hela året. Den ledarledda verksamheten är populär och även här har vi behov av frivilliga som ställer upp som ledare. Man kan börja som hjälpledare och få lite vana innan man tar hand om egna grupper.

Tyvärr så har vi haft några olyckor den här säsongen. Man kan nå höga farter på cykel och att cykla i trafiken innebär alltid en risk. Man måste hela tiden vara uppmärksam. Jag ber er cykla säkert och att hjälpa varandra!

Förberedelserna för vårt 100-årsjubileum och LVG-SM 2016 pågår för fullt. Här kommer vi att behöva mycket hjälp från medlemmarna.

Vi planerar ett medlemsmöte i sommar, preliminärt datum är 11 juli, men återkommer om fler detaljer. Ta gärna kontakt med styrelsen om ni har frågor, funderingar, tips på vad klubben kan göra, eller vill hjälpa till. Klubben är en ideell verksamhet baserad på frivilligt arbete och det är medlemmarnas engagemang som utvecklar klubben.

 

Bengt JohanssonRSS Svenska Cykelförbundet
 • Viktiga datum att hålla koll på inför förbundsmötet 2020 19 november, 2019
  Den 14 mars 2020 är det dags för Svenska Cykelförbundets förbundsmöte men redan den 1 december ska samtliga motioner och förslag på ärenden vara inlämnade till SCF:s styrelse. För att hjälpa alla engagerade klubbar och medlemmar på traven kommer här några viktiga datum att hålla koll på inför förbundsmötet. Datum att hålla koll på ... […]
 • Utan dig stannar cykelsverige – sök vår tävlingsledarutbildning 14 november, 2019
  Det behövs fler tävlingsledare till landets cykelarrangemang. Därför genomförs två tävlingsledarutbildningar i januari. För att arrangera en nationell cykeltävling krävs att det finns en utbildad tävlingsledare som ser till att tävlingen håller bra standard och följer SCF:s  regelverk som utgår från internationella cykelförbundets (UCI) regelverk. Som tävlingsledare är man ytterst ansvarig för en cykeltävling och det ... […]
 • Givande frukostmöte med riksdagens cykelnätverk: ”Cykling är bra för allt” 7 november, 2019
  Rätten till säkra cykelvägar, hälsovinster med cykling och alarmerande statistik om barn- och ungdomars stillasittande var några av punkterna som avhandlades under torsdagens frukostseminarium med riksdagens cykelnätverk och dito friskvårdsnätverk. Svenska Cykelförbundets generalsekreterare Leif Karlsson var på plats tillsammans med riksdagsledamöter, paraplyorganisationen Svensk Cykling, företrädare från Cykelfrämjandet, folkhälsovetare från Region Stockholm, samt nätverket Generation ... […]
 • Viktig information om begränsat registerutdrag för en trygg idrottsmiljö 25 oktober, 2019
  För att skydda barn i deras idrottsmiljö införs den 1 januari 2020 krav på begränsat registerutdrag. Det innebär att ledare och andra vuxna inom svensk idrottsrörelse som har direkt eller regelbunden kontakt med barn är skyldiga att lämna ett begränsat registerutdrag ur polisens belastningsregister till sin förening, distrikt eller förbund. Beslutet togs på Riksidrottsmötet ... […]