MTB
PUBLICERAT: 2016-08-20   MTB Ungdom

MTB Avslutningsläger i Säfsen

Välkommen till avslutningsläger i Säfsen 30/9 – 2/10.

Traditionsenligt avslutar vi säsongen med en helg i Säfsen. Vi kör heldagstur på lördagen med gemensam lunch ute. På söndagen är det fria aktiviteter. Efter att stugorna då har lämnats kan man köra en kortare ledarledd MTB-tur innan hemresa eller hitta på något eget.

Cyklingen

Vi kör två olika grupper (minst). På lördagen 1/10 finns möjlighet att välja en kort eller en lång tur.

Korta turen är cirka 4,5 mil lång. Start klockan 9 och vi är tillbaka igen c:a 16. Tempot kommer att vara lågt och pauserna många. En karta över korta turen finns här.

Om det finns behov av en ännu kortare och ännu enklare tur ordnar vi det.

Långa turen är cirka 7 mil. Vi håller ett högre tempo och pausar inte så ofta. Ett distansträningspass som passar de äldre ungdomarna och vältränade vuxna.

Lunch, som vi grillar själva, och lite färdgodis bjuder klubben på. Grupperna träffas för lunch vid det ”vanliga” stället vid norra Lisjön.

Efter lunchen går turerna vidare och långa turen kör som vanligt ett race (inofficiellt KM) uppför ”Mastbacken”, 3 km och 200 höjdmeter.

Vi kör en kortare tur på söndagen 2/10 för de som vill, efter att vi packat och städat ur stugorna. Det finns möjlighet till dusch och bastu mot avgift i huvudbyggnaden efteråt.

Kläder och utrustning

”Kläder efter väder”. Vi kommer att vara ute hela dagen på lördagen. Se till att klädseln är därefter, lagom varm och lagom tät för att klara både cykling och stillastående oavsett regn eller solsken. Håll koll på väderprognosen. Ombyte/förstärkningsplagg i en liten ryggsäck är bra. Det finns möjlighet att skicka med extrakläder med bilen som går till lunchplatsen.

Det är viktigt att du ser över cykeln innan lägret så den klarar en heldagstur (växlar, bromsar, lufttryck, smord kedja mm). Vattenflaska och reservslang till egna cykeln är obligatorisk. Lite extra energi kan vara bra att ha liksom lås till cykeln på nätterna.

Boende och mat

Vi bor i 4-bäddsstugor. Stugorna har självhushåll. Lakan och handdukar tar var och en med själv och städning skall göras innan stugan lämnas. Klubben står för stugkostnaden för ungdomar och deras föräldrar. Efter att anmälningstiden har gått ut pusslar reseledarna ihop deltagarna i stuglag som tillsammans ansvarar för den mat som behövs under helgen i respektive stuga. Fullt utrustat kök finns i varje stuga.

Middag på lördagen finns att äta i restaurangen på anläggningen. Höstbuffé med smak från det vilda. 250 kr för vuxna och 99 kr för barn. Bokning sker i samband med anmälan till Håkan eller Magnus. Boka helst inte på egen hand. Som alternativ finns pizzeria Jägaren i Fredriksberg och naturligtvis det egna köket i stugan.

Resa

De som kan ställa upp med bil meddelar detta i samband med anmälan. Övriga kommer att portioneras ut i bilar av reseledarna i samråd med bilförarna. Passagerarna betalar för reskostnad till föraren. Avresetid och plats kan variera från bil till bil, men kommer att bli under fredag eftermiddag/kväll. Avståndet från Västerås till Säfsen är 17 mil och det tar c:a 2,5 timme att köra.

Dirtbanan

I närheten av stugorna finns en dirtbana för de som har energi kvar i benen. Hjälm är obligatorisk i dirtbanan då lägret är en VCK-aktivitet

Mera info

Mer detaljerad info kommer efter sista anmälningsdag. Generell information om Säfsen finns på deras hemsida: www.safsen.se.

Cykelhyra, downhill och snowcamp

Vi har ingen information om möjligheter och öppettider i år (har inte hunnit ringa), men det kanske kommer… Håll utkik här.

Karta

Karta med några platser som är bra att känna till finns här.

Anmälan

Vi behöver anmälan snarast då stugbokningen och platserna i restaurangen skall bekräftas. Senast söndag 2016-08-28 per mail till Håkan eller Magnus vill vi ha den.RSS Svenska Cykelförbundet
 • Till minne av Hans Jönsson: ”Han lämnar ett stort tomrum efter sig” 4 januari, 2020
  Cykel-Sverige har sorg. På julafton avled Hans Jönsson efter en kort tids sjukdom. Hans var en framstående cyklist med JSM-guld 1975, men kommer mest att kommas ihåg, som Sveriges främsta cykelarrangör. Sedan slutet av 1900-talet har Hans funnits med i tävlingsledningen i Vårgårda CK, som arrangerat SM, internationella högklassiga tävlingar och under en lång ... […]
 • Tack för ert otroliga engagemang och stöd kring SM landsväg 2020 23 december, 2019
  SCF:s Generalsekreterare Leif Karlsson uttalar sig om SM landsväg 2020: ”Nyheten om att Trafikverket som remissinstans har sagt nej till SM i Lindvallen, Sälen har fått enorm spridning och genomslagskraft både i svensk media och utomlands. Uppbackning och feedback från besvikna cyklister och supportrar till vår idrott har varit enorm. Vi tackar er allihop ... […]
 • Gjensidige Sverige blir ny försäkringspartner för Svenska Cykelförbundet 19 december, 2019
  Svenska Cykelförbundet kan stolt presentera ett helt nytt försäkringssamarbete med försäkringsbolaget Gjensidge Sverige som kommer att kunna gynna våra medlemmar. Gjensidige blir SCF:s försäkringsgivare för licensolycksfall från och med den 1 januari 2020. Gjensidige har  erfarenhet av att försäkra cyklister genom sitt samarbete med Norska Cykelförbundet, och under året kommer vi gemensamt att ta fram andra ... […]
 • Kallelse till förbundsmöte 14 mars 2020 14 december, 2019
  SCF Förbundsmöte 2020 Svenska Cykelförbundet hälsar distrikt och föreningar välkommen till förbundsmöte, det 117:e i ordningen. Lördag den 14 mars 2020, start kl.10.00. Kaffe serveras från kl. 9:00 Plats PostNords huvudkontor (Arken), Terminalvägen 24, Solna Hitta dit Anmälan Via denna länk anmäler ni ert deltagande senast den 2 mars 2020.  Fullmakt Föreningar kan genom fullmakt överlåta sin rösträtt till distriktsrepresentant ... […]