MTB
PUBLICERAT: 2016-08-20   MTB Ungdom

MTB Avslutningsläger i Säfsen

Välkommen till avslutningsläger i Säfsen 30/9 – 2/10.

Traditionsenligt avslutar vi säsongen med en helg i Säfsen. Vi kör heldagstur på lördagen med gemensam lunch ute. På söndagen är det fria aktiviteter. Efter att stugorna då har lämnats kan man köra en kortare ledarledd MTB-tur innan hemresa eller hitta på något eget.

Cyklingen

Vi kör två olika grupper (minst). På lördagen 1/10 finns möjlighet att välja en kort eller en lång tur.

Korta turen är cirka 4,5 mil lång. Start klockan 9 och vi är tillbaka igen c:a 16. Tempot kommer att vara lågt och pauserna många. En karta över korta turen finns här.

Om det finns behov av en ännu kortare och ännu enklare tur ordnar vi det.

Långa turen är cirka 7 mil. Vi håller ett högre tempo och pausar inte så ofta. Ett distansträningspass som passar de äldre ungdomarna och vältränade vuxna.

Lunch, som vi grillar själva, och lite färdgodis bjuder klubben på. Grupperna träffas för lunch vid det ”vanliga” stället vid norra Lisjön.

Efter lunchen går turerna vidare och långa turen kör som vanligt ett race (inofficiellt KM) uppför ”Mastbacken”, 3 km och 200 höjdmeter.

Vi kör en kortare tur på söndagen 2/10 för de som vill, efter att vi packat och städat ur stugorna. Det finns möjlighet till dusch och bastu mot avgift i huvudbyggnaden efteråt.

Kläder och utrustning

”Kläder efter väder”. Vi kommer att vara ute hela dagen på lördagen. Se till att klädseln är därefter, lagom varm och lagom tät för att klara både cykling och stillastående oavsett regn eller solsken. Håll koll på väderprognosen. Ombyte/förstärkningsplagg i en liten ryggsäck är bra. Det finns möjlighet att skicka med extrakläder med bilen som går till lunchplatsen.

Det är viktigt att du ser över cykeln innan lägret så den klarar en heldagstur (växlar, bromsar, lufttryck, smord kedja mm). Vattenflaska och reservslang till egna cykeln är obligatorisk. Lite extra energi kan vara bra att ha liksom lås till cykeln på nätterna.

Boende och mat

Vi bor i 4-bäddsstugor. Stugorna har självhushåll. Lakan och handdukar tar var och en med själv och städning skall göras innan stugan lämnas. Klubben står för stugkostnaden för ungdomar och deras föräldrar. Efter att anmälningstiden har gått ut pusslar reseledarna ihop deltagarna i stuglag som tillsammans ansvarar för den mat som behövs under helgen i respektive stuga. Fullt utrustat kök finns i varje stuga.

Middag på lördagen finns att äta i restaurangen på anläggningen. Höstbuffé med smak från det vilda. 250 kr för vuxna och 99 kr för barn. Bokning sker i samband med anmälan till Håkan eller Magnus. Boka helst inte på egen hand. Som alternativ finns pizzeria Jägaren i Fredriksberg och naturligtvis det egna köket i stugan.

Resa

De som kan ställa upp med bil meddelar detta i samband med anmälan. Övriga kommer att portioneras ut i bilar av reseledarna i samråd med bilförarna. Passagerarna betalar för reskostnad till föraren. Avresetid och plats kan variera från bil till bil, men kommer att bli under fredag eftermiddag/kväll. Avståndet från Västerås till Säfsen är 17 mil och det tar c:a 2,5 timme att köra.

Dirtbanan

I närheten av stugorna finns en dirtbana för de som har energi kvar i benen. Hjälm är obligatorisk i dirtbanan då lägret är en VCK-aktivitet

Mera info

Mer detaljerad info kommer efter sista anmälningsdag. Generell information om Säfsen finns på deras hemsida: www.safsen.se.

Cykelhyra, downhill och snowcamp

Vi har ingen information om möjligheter och öppettider i år (har inte hunnit ringa), men det kanske kommer… Håll utkik här.

Karta

Karta med några platser som är bra att känna till finns här.

Anmälan

Vi behöver anmälan snarast då stugbokningen och platserna i restaurangen skall bekräftas. Senast söndag 2016-08-28 per mail till Håkan eller Magnus vill vi ha den.RSS Svenska Cykelförbundet
 • SCF bjuder in till seminarium om elitidrott och entreprenörskap 10 september, 2019
  Går det att kombinera elitidrott med en toppkarriär och finns det några gemensamma nämnare mellan elitidrott och entreprenörskap? Den 9 oktober bjuder SCF in till seminarium i Jönköping. Gästföreläsare är den svenska topptriathleten och läkaren Åsa Lundström, samt Klaus Grimm, framgångsrik amerikansk entreprenör och cyklist. Under en och en halv timme bjuder de på ... […]
 • Missa inte distriktsbidragen – pengar kvar att fördela 6 september, 2019
  Har ditt distriktsförbund angett ett mottagarkonto på Idrottonline? Om inte är det hög tid att göra det nu. Den 1 oktober är det nämligen sista chansen att få ut distriktsbidrag för verksamhetsåren 2017 och 2018. Flera av landets distriktsförbund har sen tidigare missat att ange ett mottagningskonto på Idrottonline, därför har bidragen inte kunnat ... […]
 • Medel kvar att söka från Idrottslyftet! 14 augusti, 2019
  Vill ni utveckla er barn- och ungdomsverksamhet? Rekrytera fler barn till cykelsporten? Vad har ni för tankar och planer inför hösten, kanske det har dykt upp idéer under sommarens träningar? Kom ihåg att ni kan ansöka om medel från Idrottslyftet för projekt som ni vill genomföra i år. Ansökan gör ni via applikationen ”Idrottsmedel” ... […]
 • Riksidrottsförbundet satsar på cykel 5 juli, 2019
  Riksidrottsgymnasiet för Cykel i Skara är populärt. Söktrycket har i år, likt tidigare år, varit högt och de platser som skolan erbjuder idag har varit fyllda sedan länge. Nu har Riksidrottsförbundet (RF) beslutat att till Skolverket föreslå en utökning av platserna vid Cykelgymnasiet i Skara. – Detta är ett kvitto på att den utbildning ... […]