Motion

Intresseanmälan till VR 2018
OBS! Uppdaterad information 25/9

Intresseanmälan stänger fredagen den 29/9 kl 12:00.

Senaste nytt om anmälningsläget:
sub9, starttid 12:24, en ledig plats finns.

Sista möjlighet att anmäla sig är tisdagen den 26/9 kl 17:00, sedan görs
inbetalning till Vätternrundan och gruppen stängs. Vid intresse kontakta
vattern.vck@gmail.com

Övriga grupper:
Starttiderna 06:08 och 04:24,
anmälningsläget sub 930: 10 st, sub 10: 13 st, sub 11: 14 st.
Intresseanmälan stänger fredagen den 29/9 kl 12:00.

Anmälningskoden(rna) sänds via e-mail ut till alla grupper och man har till den 23/10 på sig att betala till VR. Men ju tidigare desto bättre då gruppen godkänns först då minst 30 st betalat.
Intresseanmälan kan göras här.

Slut uppdaterad information


Intresseanmälan till VR 2018

VCK har till VR 2018 ansökt om 3 st förbokade startgrupper inom tidsintervallet 03:00-06:00 och en subgrupp med starttid 12.00 – 13.24. Noggrannare starttid vet vi tyvärr inte innan beslut från arrangören i slutet av september. Anmälningsproceduren är följande:

 1. Fyll i och skicka in en intresseanmälan. Länk till anmälan hittar du längst ner här på sidan. Startplatser i de gemensamma grupperna tilldelas enligt principen först till kvarn. Vid anmälan anger man sin ungefärliga ambition. Var noga med att dina kontaktuppgifter blir rätt.
 2. Beslut om tilldelade startplatser fås från arrangören i slutet av september.
 3. Klubben meddelar anmälningskoden till grupperna, uppdelning enligt angiven ambition* i intresseanmälan.
 4. Anmälan till loppet med VCK´s anmälningskod och betalning görs på Vätternrundans hemsida, under Mina sidor.

Anmälan är öppen tom 23 oktober, men vänligen betala hellre tidigt så att din anmälan blir giltig och gruppen blir färdiganmält. Den allmänna anmälan öppnar först den 25 oktober.

Förbokade grupper på Vätternrundan är till för större grupper som är intresserade av en garanterad gemensam starttid. Fördelen är att kunna ha en samtränad klunga och få en planerad, säkrare, lättare och trevligare runda än bara genom egen kraft eller med slumpmässiga klungor. Arrangören delar ut platserna och man är inte garanterad en grupp eller en starttid man önskar. Även om man beviljas en grupp är det minsta antalet för en förbokad grupp 30 stycken och maxantalet är 40 stycken. Vätternrundan kan komma att avanmäla grupper som är för små, viktigt att man betalar sin anmälan i tid.
Startplatser kan överlåtas under våren. Detta gör att VCK kommer att ha en väntelista ifall de tilldelade startplatserna inte räcker till.

Av praktiska skäl används tidsambitioner för att organisera anmälningarna. Det finns dock möjlighet för deltagare att byter grupp senare. Grupperna brukar själva bestämma sina kontaktpersoner, kommunikation, planering, träning och slutgiltiga mål. Tid brukar för många vara ett viktigt mål för Vätternrundan. Vätternrundan är dock inte en tävling och arrangörens mål är att skapa ett trevligt och säkert evenemang för alla deltagare. Man kan även ha grupper med andra målsättningar än bara tid, t ex trivsel, så vi får se om sådana grupp uppstår.

Ett gemensamt infomöte kommer att ordnas efter anmälningarna, ungefär i början av November, vilket ger möjlighet till respektive grupp att träffas och prata ihop sig.

Om du har några frågor kan du skicka dem till vattern.vck@gmail.com

Länk till intresseanmälan hittar du här.

Senast ändrad: 25 september, 2017 kl: 15:44
RSS Svenska Cykelförbundet
 • Samverkan för internationella arrangemang 9 november, 2017
  Idag presenterades ett nytt samverkansprojekt, ett samarbete som kan komma att resultera i att internationella cykelmästerskap hamnar i Falun. Svenska Cykelförbundet har tillsammans med föreningarna Falu CK, Borlänge CK och Velodrom CK samt Falu kommun och lokala cykelföretag arbetat för att möjliggöra internationella cykelmästerskap i regionen. Bland annat arbetas det med att hitta samverkansformer kring ... […]
 • 170 ungdomar på SCF utvecklings- och landslagsläger 31 oktober, 2017
  I helgen genomfördes den andra upplagan av SCF utvecklings- och landslagsläger. Lovande cyklister från hela Sverige i åldern 15-16 år fick möjlighet att träffa och träna med landslagscyklister och förbundskaptener från förbundets alla sju grenar. Utöver cyklisterna deltog även ledare som varit med på landslagsuppdrag under året, förbundsstyrelsen, kanslipersonal och några av förbundets sponsorer. ... […]
 • Idrottslyftet 2017 – dags att återrapportera 24 oktober, 2017
  881 000 kronor har nu fördelats ut till de föreningar som ansökt om Idrottslyftsmedel 2017, totalt kom 94 ansökningar in till SCF. Det är jättekul att ta del av de idéer och projekt som pågår ute hos landets cykelklubbar. Många föreningar har arrangerat prova-på-verksamhet, några har gått ihop för att driva rekryteringsprojekt i olika former ... […]
 • Vaccinera klubben – viktigt steg i antidopingarbetet 19 oktober, 2017
  SCF:s förbundskaptener deltog i veckan på RF:s antidopingkurs som hölls för ett 60-tal deltagare från olika idrotters specialförbund. Under dagen diskuterades bland annat nationell och internationell styrning av antidopingarbete, dopingkontrollverksamheten och samhällsproblem kopplat till doping. Inom cykelsporten har det skett en stor förändring de senaste åren, det är inte längre som under 90-talet då ... […]